Veel beweging in vakantielanden Frankrijk en Turkije – wellnessreisjes.nl

Nu we in de nazomerperiode zitten, hebben veel vakantielanden hun drukste perioden achter de rug. Verre wellness vakanties zijn aan het einde van het jaar nog wel in trek, maar we moeten bij het begin van oktober toch echt constateren, dat de zomer voor ons in Nederland er nu wel op zit.

Voor enkele van de, voor Nederlanders belangrijke, vakantielanden, is 2016 een belangrijk jaar geweest. Zo is een vakantie in Frankrijk of een vakantie in Turkije voor veel mensen op losse schroeven komen te staan. Was dit wel terecht? Laten we hier vandaag wat dieper op in gaan:

Frankrijk en de terreurdreiging
Frankrijk is jaar in, jaar uit, een belangrijke vakantiebestemming voor vele Nederlanders. Dit jaar was natuurlijk een uitzonderlijk jaar, met de terreuraanslagen in Parijs, Nice, Lyon en Normandië. Deze tragische en schrikbarende gebeurtenissen hebben mensen toch doen twijfelen of ze wel een wellnessreisje moesten boeken naar Frankrijk.

Hetzelfde geldt voor Turkije. Ook dit land wordt al enkele jaren geteist door bloedige aanslagen, waarvan velen plaatsvinden in de hoofdstad Istanboel. De meest recente couppoging op 15 juli 2016 door een deel van het Turkse leger heeft het land nóg instabieler gemaakt. Dit heeft vele toeristen en vliegmaatschappijen afgeschrikt. De Turkse toeristensector en kleine zelfstandigen die er van afhankelijk zijn, vingen hiervoor de klappen op.

De Nederlandse overheid kwam hiervoor met de mededeling dat men in Frankrijk wel op vakantie kon, maar vooral voorzichtig moest zijn.
Hoewel het moeilijk inschatten was, hoorde je vaak dat Nederlanders die een vakantie boekten naar Frankrijk, vooral wél gingen omdat ze geen geld wilden verliezen. De Parijse toeristensector leek echter wél daadwerkelijk te lijden van de grote terreurdreiging en vele militairen op straat. De verliezen werden geschat op honderden miljoenen euro’s door het wegblijven van met name de Japanse, Russische en Italiaanse toeristen.

Wordt het dan binnenkort weer normaal? Dat is een vraag waar vele Europese burgers en internationale toeristen mee zitten. Het is uiteraard niet te voorspellen, of we daadwerkelijk meer terreuraanslagen moeten vrezen. Daar zijn experts voor. En tot op heden geven die maar weinig informatie weg. Wel is het duidelijk, dat vakanties beter beschermd worden en er lokaal meer toezicht is op veiligheid, om de toeristensector zoveel mogelijk te beschermen.

De reizen naar Turkije trekken inmiddels wel weer wat aan. Het is intussen nog steeds interessant om een mooie herfstvakantie te boeken in de Turkse Rivièra.

Tegelijkertijd worden vakanties in andere gebieden juist populairder. Het wordt steeds gemakkelijker om eens een verre reis naar de Verenigde Staten te maken. De verre reizen worden ook steeds betaalbaarder en bieden tegelijkertijd veel comfort.

Zo zijn reizen met United Airlines relatief goedkoop, vanwege het enorme aanbod en het groeiende aantal reizen tussen de Verenigde Staten en Europa. Daar profiteert ook Amsterdam van. Zo wordt een wellness reis naar Amerika een mooie verre reis vol luxe en comfort.

Meer daarover in een volgende blog. Houd ondertussen onze nieuwspagina in de gaten, om meer te weten te komen over handige deals en trends in vakantieland.