Zo creëer je thuis je eigen wellness

Een dagje ontspannen in de wellness is goed voor lichaam en geest. Toch is het al gauw een hele onderneming. Je moet er naartoe reizen, een behoorlijke entreeprijs betalen en wil je nog een behandeling ondergaan en iets eten dan ben je al snel 100 euro verder. Met deze producten creëer je thuis je eigen wellness.

Een sauna in huis

Wie aan de wellness denkt, denkt aan de sauna. Heerlijk op een handdoekje alle stress uit je lijf stomen en even helemaal niets. Een sauna is op vele manieren goed voor lichaam en geest. Zo is het bevorderlijk voor je weerstand, voor je nachtrust en wie voor een infraroodsauna kiest profiteert ook van een helende warmtewerking – goed tegen (chronische) spierklachten. Maar laten we vooral niet vergeten dat een bezoekje aan de sauna bovenal gewoon genieten is!

Een jacuzzi

Jouw droomspa in eigen huis? Met een jacuzzi in huis is de belichaming van luxe en comfort. Vooral als je een druk leven hebt, dan kan een uurtje bubbelen je weer helemaal opladen. Veel mensen die kiezen voor een jacuzzi thuis laten hem in de tuin plaatsen. Uit onderzoek is gebleken dat de therapeutische effecten van een Jacuzzi buiten het grootst zijn. Zeker als het buiten koud is en je tussen de warme baddampen wegstoomt. Goed voor ontspannen spieren en een ontspannen mindset!

De juiste badproducten

Wat is een dagje retreaten zonder badzout, eucalyptus olie en fijne scrub? De juiste badproducten maken je wellness-ervaring helemaal compleet. Trakteer je neus bijvoorbeeld op een zoete knuffel met een etherische sinaasappelolie en kom helemaal tot rust dankzij de helende werking van badzout uit de Himalaya. Om de ‘spa-sfeer’ compleet te maken, kun je de badkamer/sauna opleuken met een paar romantische geurkaarsjes. Mint doet het altijd goed. Tip: Rituals en Kneipp houden, net als jij, wel van een beetje luxe in de badkamer en hebben heerlijke luxe badproducten.